Spontane actie van Saskia en Larissa

Van Zeeman in de Schoof

 
Op woensdag 3 mei hebben Saskia en Larissa van Zeeman in de Schoof, de artikelen afgegeven die zij samen met de klanten hadden ingezameld voor de voedselbank Hendrik-Ido-Ambacht.

Hier een paar feitjes:
-15 bigshoppers vol (shoppers zijn ook gedoneerd)
-330 artikelen
-€314.29 aan waarde

Deze actie is ons uit het hart gegrepen. Natuurlijk zijn wij een voedselbank, die voedsel uitdelen aan de mensen die het net niet meer trekken. Deze actie met was- en schoonmaakmiddelen, zijn nou juist de producten die je niet even meer aanschaft, als je moet kiezen tussen een pak melk of een appel voor je kind.
 
Met deze actie zorgen zij indirect voor voedsel bij onze klanten.  Wij danken alle deelnemers en gulle gevers, maar bovenal Saskia en Larissa,  voor dit mooie initiatief.

Afgelopen woensdagmorgen was Frank van den Elsen  van Realistisch Ambacht, één van de vrijwilligers tijdens de uitgifte van  onze voedselbank. Frank is raadslid van onze gemeente en wilde zelf ervaren wat onze voedselbank doet in het kader van bestrijding van armoede in onze gemeente. Wij juichen dergelijke initiatieven toe. Steun vanuit de gemeente zal zeker dit jaar hard nodig zijn. De voedselbank gaat dit jaar van een uitgiftepunt van Rotterdam, naar een zelfstandige voedselbank. Hierbij sluiten wij ons aan bij Voedselbanken Nederland en zullen wij zelf voor de aanvoer van voedselproducten moeten gaan zorgen. Naast de groei van het aantal klanten, maar ook de organisatie hiervan, dwingt ons om uit te zien naar een vervangende ruimte van minimaal 200 m2.