Landelijke aktie Albert Heijn

Albert Heijn filiaal aan de Reeweg in H-I-Ambacht

Op vrijdag 10 september heeft het personeel van A.H aan de Reeweg meegewerkt aan de het inzamelen van ontbijtartikelen voor de klanten van de voedselbank H-I-Ambacht.
Wij danken de klanten van Albert Heijn voor hun gulle gaven bij deze actie.
Het resultaat mag er zijn. 21 kratten vol met producten.
Wij danken Lucrasoft voor het weer belangeloos ter beschikking stellen van hun bus
Door een aantal vrijwillig(st)ers van de voedselbank werd in een shift van twee uur, flyers uitgedeeld, klanten bewogen om artikelen te kopen en deze artikel na de kassa in ontvangst te nemen.
Wij danken iedereen die daaraan meegewerkt heeft

Actie tassen met spelletjes voor kinderen van de voedselbank

 In de Marantha kerk is een leuke actie gehouden voor de Voedselbank. De kinderen van gezinnen die gebruik moeten maken van deze organisatie, kunnen meestal niet met vakantie. Ook is er vaak geen geld voor leuke uitjes. Daarom heeft de leiding die de programma’s voor de zondagschool maakt, ook aan deze kinderen gedacht. Elk gezin van de Voedselbank met kinderen, kreeg een tas vol knutselwerkjes mee. Met instructies en een QR code voor de bijbehorende filmpjes, zodat zij ook in de vakantie leuke bezigheden hebben. Daarnaast kreeg elk kind nog een tas met speelgoed, aangepast aan hun leeftijd. Dit speelgoed, zoals een bal, stoepkrijt, badmintonrackets enz. is door de bezoekers van de kerk gekocht en ingeleverd. Er zat ook een toegangskaartje voor het zwembad en een consumptiebon voor het Jeugdspeelpark bij. Heel fijn dat er in deze tijd ook aan de kinderen is gedacht, die vanwege de financiële problemen van hun ouders, niet overal aan mee kunnen doen. De ouders die de tassen mee kregen waren blij verrast door deze attentie. Voor informatie over de Voedselbank www.voedselbank-h-i-ambacht.nl 


Aktie van de Julianaschool in Zwijndrecht.

Afgelopen week kreeg de voedselbank van Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht 100 pakken pannenkoekenmix. Deze mix konden zijzelf niet gebruiken op de pannenkoek dag in maart, omdat de school moest sluiten i.v.m. corona.  De pakken mix zijn inmiddels uitgedeeld aan de klanten van de voedselbank die daar erg blij mee zijn. Julianaschool Zwijndrecht bedankt.


Actie van de christelijk Integraal Kindcentrum de Meander

Onder het motto "Zorgen voor een ander" heeft de hele basisschool zich ingezet voor de klanten van onze voedselbank. Dit resulteerde in 50 tasjes van Bonne Fleur met een diversiteit aan producten die altijd goed van pas komen. Hoofd van de Meander Caroline Scheurwater, kwam deze afgelopen dinsdag 3 november, persoonlijk afgeven bij de voedselbank.

Afgelopen woensdag 11 november 2020 kregen onze klanten een speculaaspop aangeboden van het Inspire2Livechoir uit Alblasserdam. De speculaaspoppen waren betaald door een gulle gever met het verzoek deze af te leveren bij de voedselbank in H-I-Ambacht. Het Inspire2livechoir, zamelt geld in voor het Prinses Maxima centrum voor oncologie.

In de Evangelische gemeente Maranatha is rondom de dankdag een inzameling van producten gehouden voor onze voedselbank. Op bijgaande foto's kunt u zien wat dit heeft opgeleverd. Bijna 17 kratten vol met Food- en Non-Food-producten. Een hele mooie geslaagde dankdag actie. Wij danken de Maranathakerk voor haar meeleven met de kwetsbare mens in onze samenleving.

Technisch Handelsbureau Meerman jr b.v.

Dhr. F, Meerman van bovengenoemd handelsbureau, gevestigd aan de Nijverheidsweg 69, 3341LJ te Hendrik-Ido-Ambacht, heeft op woensdag 21 december 2022 onze voedselbank verrast met een heerlijk kerstgeschenk voor onze klanten. Via Vleeschmeester in H-I-Ambacht, werden twee mooie stukken vis en kiprollades gebracht. Een geweldig mooi initiatief van dhr. F. Meerman met zijn handelsbureau, waarvoor onze grote dank.

Amber en Jade, beiden student van het DevelsteinCollege, hebben afgelopen woensdag 23 december bij onze Voedselbank, kennisgemaakt met de armoede in onze samenleving. Zij wilden voor hun project "Armoede"  weten wat er allemaal gebeurde bij de voedselbank. Zij hebben ons geholpen met het maken van extra tassen, voor klanten die niet op de reguliere manier aan een voedselpakket zouden komen in deze Kerstdagen. Heel veel succes met jullie verdere studie.